sadulogo

fajgerne tartositott fiatalsag


 

fajgerne komfort


 

fajgern katalgus bemutato


 

fajgerneandream


 

 11225596 10204745783824791 1700331311 n

 
 
A Flash player eseményen pénteken, december 12-én 18-kor:
Fajgerné Dudás Andrea Júlia :
Candy Vénusz tortája című performansz
„Candy Vénusznak (Candy Vénusz süt című video, 2011) öltözöm és Valie Export Aktionshose: Genitalpanik (1969) performanszát értelmezem újra. Miközben csokoládéból készült fegyvert tartok a kezemben, ami megolvad és elkészítem a tortát. Candy Vénusz tortája nem más, mint Zöld Paradicsom (eat-art esemény 2011, FKSE, MQ-Wien,2013) lekvárral, azaz nőművészettel megkent Sachertorta (eat-art happening 2013 MQ-Wien), melyre a máz a performanszon kerül rá. „
Fajgerné Dudás Andrea Júlia
 
fajgerne candy venusz

flashplayer plakat


 

Fajgerné Dudás Andrea Júlia: „Türelem rózsát terem”

egyestés performansz az acb Galériában

2014. augusztus 28. 18 óra

Fajgerné Dudás Andrea a harminc év alatti művészgeneráció egyik legmarkánsabb, egyéni hangú képviselője. Festőművész, aki rendszeresen csinál performanszokat és eat-art akciókat is. Nőművészként definiálja magát, aki a nők társadalomban betöltött szerepét saját személyes tapasztalatain keresztül vizsgálja. Művészi identitásának alakulásában meghatározó szerepet töltenek be a művészettörténet jelentős, ám az adott kor uralkodó narratívájának perifériáira szorult nőművészei – festményein gyakran idéz, illetve sajátít ki elemeket ezen alkotók műveiből. Performanszai, akciói a női test – saját teste – tematikájából indulnak ki, időnként provokatív közvetlenséggel társulnak, és építenek a közönség részvételére is. 

turelemrt

 Türelem rózsát terem IV., 90x90cm, olaj, vászon, 2014

„Mi történik akkor, ha tervezzük a terhességet és hónapokon, éveken át nem jön létre? Hiába várod az Angyali üdvözletet, elmarad. New Yorkban láttam Frida Kahlo önarcképét levágott hajjal, mely nagy hatással volt rám és megfogadtam, hogy addig növesztem a hajam, amíg anya nem leszek. Akkor nem gondoltam volna, hogy ez nem lesz egyszerű dolog! A hajam sosem volt még olyan hosszú, mint most, több mint duplájára megnőtt. Sok csalódás, vetélés és sikertelen beültetések után 29 hónapot vártam türelemmel és Gábriel arkangyal bekopogtatott hozzám!

Az acb Galéria ad helyet a „Türelem rózsát terem” című egyestés performanszomnak, ahol a fogadalmamat megvalósítom a 29. születésnapomon. A hosszú hajamat éveken át díszítő rózsák lehullnak és a nézők segítségével levágom a hajam, melyből parókát készítetek. Így őrzöm meg gyönyörű hajamat, a várakozás szimbólumát és lépek egy új szerepkörbe, az anyaságba."

Fajgerné Dudás Andrea                                                                                   

www.acbgaleria.hu     


Fajgerné Dudás Andrea és Szabó Eszter Ágnes

Common Jam 2.

Megnyitó: augusztus 26. 18 óra

Megnyitja: Készman József, művészettörténész

meghvocj2

Minden kedves látogatót arra kérünk, hogy hozzon magával saját maga által készített tartós és ehető élelmiszert (lekvár, befőtt,savanyúság, chutney…), amit a galériában kihelyezett polcra (Közös Spájz/Common Pantry) kiállíthat és más elviheti fogyasztásra.

Kapcsolódó programok:

Augusztus 26. kedd

10h Közös Szüret/Common Vintage: találkozó a Batthyány tér metró megállójánál fent az üveges fedett részben. 10 percet várunk aztán indulunk. Gyümölcs szedés a Hév vonalán: a Tímár utca, Filatori gát, Kaszásdűlő megállókban. Kosarat Mindenki hozzon! Majd a gyümölcsöket befőzzük, és a bűnt tartósítjuk az ART9 galériában (Ráday utca 49.) és a 18 órai megnyitón kiállítjuk őket!

Érdeklődni ezen a számon lehet: 06-30-375-8808

18h MEGNYITÓ meglepetés gyümölcs eseménnyel

Szeptember 5. péntek

9-11 h. Közös Reggeli/Common Breakfast meghívott vendégekkel, akikkel az eat art és design területét járjuk körbe reggelizés közben. Vendégeink lesznek; Szilágyi Csilla üvegtervező művész, Góg Angéla és Góg Emese designerek, a Műhely Galéria és Kávézó működtetői, Meghívtuk továbbá Szentpéteri Mártont, Varga Tündét, a “Collective Plant” tagjait és Szikra Renátát, hogy minél több oldalról tudjuk megközelíteni a kérdést. Reméljük, hogy eljönnek!

Szeptember 6. szombat

9-13h. Közös Eat Art Piac/Common Eat Art Market. Lehetőséget nyújtunk művész társaink számára, hogy az általuk készített finomságokat árulják a galériában. A műgonddal és odafigyeléssel előállított lekvár, chutney, szörp, vagy savanyúság , sütemény, száraz tészta, stb. művészet, amit megosztunk a vásárlókkal,” műgyűjtőkkel”. Minden alkotót és vásárlót szeretettel várunk!

Folyamatosan működik a Közös Spájz/Common Pantry, ami freeshopként működik, és a kiállítás alatt, nyitvatartási időben lehet hozni saját készítésű tartós élelmiszereket, amiket másikra lehet cserélni, illetve a gyűjtött élelmet a kiállítás után olyan embereknek ajánlunk fel, akik az utcán élnek. Közös utca kaja a hajléktalanokért/Common street food for homlesses.

 


 

Angyali üdvözlet meghívó

 

Angyali üdvözlet?:

Liget Galéria, 2014 április 4. 18 óra

Megnyitja: Tatai Erzsébet

http://www.ligetgaleria.c3.hu/427.html

A gyerekvállalás mindig központi téma és a házasság után elkerülhetetlen kérdés, de általában csak a fogamzásgátlásról hallunk és az ember azt hiszi, hogy a fogamzás vagy a gyermekáldás egy egyszerű dolog. Szexuális életünk megjelenésétől kezdve a terhesség lehetőségétől kell rettegnünk és védekeznünk kell, nehogy nem tervezett terhesség jöjjön létre. Mi történik akkor, ha tervezzük a terhességet és hónapokon, éveken át nem jön létre? Hiába várod az Angyali üdvözletet, elmarad. Meddő a házasság, ki a meddő? Mi a megoldás ilyenkor? Örökbefogadás? Nem, az orvosi Angyali üdvözlet és Gabriel Arkangyal bekopogtat hozzád!

  https://www.flickr.com/photos/dromidriver_30/

 


 

 genderecset


 

a bun tartositasa liget galeria